Hozzávalók
-
a piskótához:
- az öntethez és a díszítéshez:
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá felverjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd apránként hozzáadjuk a sóval és sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
- Egy kisebb tepsit (kb. 24x18 cm) sütőpapírral kibélelünk, a tésztát beleöntjük és elsimítjuk benne. 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
- Kicsit hagyjuk a tepsiben kihűlni, majd deszkára borítjuk, széleit levágjuk. Az előírás szerint elkészítjük a vaníliaöntetet. A kihűlt piskótát hat kockára vágjuk, tetejét porcukorral meghintjük, a vaníliaöntettel, szeletelt eperrel és ananásszal, valamint tejszínhabbal tálaljuk. (Ez utóbbi elhagyható.)
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
6 kocka/1 678 kcal, 1 kocka/279 kcal (tejszínhab nélkül)