
Hozzávalók
- a díszítéshez:
Elkészítés
- A tojásokat megmossuk, a sárgáját a fehérjétől külön választjuk. A tojássárgákat a kristálycukorral fehéredésig keverjük, majd apránként hozzáadjuk a lisztet, és azzal is jól elkeverjük. A tojásfehérjéket keményre felverjük, kb. két-három evőkanálnyit a tojássárgákhoz teszünk, alaposan összekeverjük, hogy a sárga krém állaga hígabb legyen.
- Beleszórjuk a reszelt citromhéjat, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön, hozzávegyítjük a maradék tojásfehérjét. A sütőformát vagy kisebb tepsit sütőpapírral kibéleljük – ha szilikonformánk van, azt nem kell – és beleöntjük a piskótamasszát. 180⁰-os (légkeveréses 165⁰) sütőben tűpróbáig sütjük. (Ha a beleszúrt tűre már nem ragad massza, akkor elkészült.)
- A formában vagy a tepsiben hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd deszkára borítjuk, és ha használtunk, lehúzzuk a tésztáról a sütőpapírt. Közben a zacskón lévő előírás szerint elkészítjük a csokiöntetet. A kihűlt piskótát kockára vágjuk, megöntözzük a csokisodóval és tejszínhabbal tálaljuk. Aki szereti az öntetbe egy kevés rumot, vagy rumaromát is tehet.
Mennyiség:
1 személyre