Pincepörkölt

Hozzávalók

0/12Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A füstölt szalonnát felkockázzuk, zsírjára sütjük, a pörcöt kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsíron az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott zöldpaprikát és paradicsomot, és addig pároljuk, amíg zsírjára sül.
  • Rászórjuk az apróra vágott fokhagymát, és kis pirítás után a tűzről levéve meghintjük a pirospaprikával. Beletesszük a jól megtisztított és megmosott sertéshúst, a köményt, Erős Pistát, sót. Kevés vizet aláöntve, és azt folyamatosan pótolva, majdnem puhára főzzük.
  • Ekkor hozzáadjuk a vörösbort, és a húst teljesen puhára főzzük, tetejére szórjuk a szalonnapörcöt. Friss kenyeret és/vagy főtt burgonyát, valamint savanyúságot kínálunk hozzá.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

6 adag/6 445 kcal, 1 adag/1074 kcal