
Hozzávalók
-
a tésztához:
- a krémhez:
- a tepsi kikenéséhez:
- a szóráshoz:
Elkészítés
- A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejben feloldott szalakálit, valamint a többi hozzávalót, és jól összegyúrjuk. A tésztát négy egyforma cipóra osztjuk, és egyenként vékonyra nyújtjuk. (Amíg az egyik lapot nyújtjuk, a másik sül.)
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a sütőlapot margarinnal kikenjük. A nyújtófa segítségével a kinyújtott tésztalapot (kb. 30x20 cm) a sütőlapra terítjük, és kb. 6-8 perc alatt világossárgára sütjük. Amíg a megsült tésztalapok kihűlnek, elkészítjük a krémet.
- A lisztet, a kristálycukorral és a tejjel csomómentesre kikeverjük, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vanília kivonattal, majd a főzött krém kihűlése után a kettőt összekeverjük. A lapokat a krémmel megtöltjük, és legalább egy napig hideg helyen tartjuk, hogy a tészta kellően megpuhuljon. Kb. 6x3 cm-es szeletekre vágjuk, tetejét porcukorral meghintjük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
27 szelet/5 718 kcal, 1 szelet/211 kcal