Pikáns saláta

Hozzávalók

0/21Hozzávalók
  • az öntethez:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A tojássárgát az olajjal, mustárral és borssal krémesre kikeverjük. Hozzáadjuk a szardellapasztát, reszelt fokhagymát, tejfölt, és ismét jól átkeverjük. Ízesítjük a citromlével - ha szükséges - sóval.
  • A paradicsomok magját kikaparjuk, húsát az uborkával együtt apró kockákra vágjuk. A salátaleveleket megmossuk, leszárogatjuk, és kisebb darabokra tépkedjük. A csirkemellet besózzuk, meghintjük borssal és a gombaporral, majd kevés olajon megsütjük.
  • Ha kihűlt, a csirkehúst vékony szeletkékre felvágjuk. A fetasajtot felkockázzuk, a mandulát - aprítógépbe téve - durvára törjük.
  • A salátaleveleket tálra halmozzuk, rászórjuk a paradicsom-, uborka- és sajtkockákat, valamint a csirkemell szeleteket. Közvetlenül a fogyasztás előtt öntetet, balzsamecetkrémet locsolunk rá, és megszórjuk a mandulával. Fokhagymás olajjal megkent, kicsit megpirított zsemleszeletekkel tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre