
Hozzávalók
- az öntethez:
Elkészítés
- A tojássárgát az olajjal, mustárral és borssal krémesre kikeverjük. Hozzáadjuk a szardellapasztát, reszelt fokhagymát, tejfölt, és ismét jól átkeverjük. Ízesítjük a citromlével - ha szükséges - sóval.
- A paradicsomok magját kikaparjuk, húsát az uborkával együtt apró kockákra vágjuk. A salátaleveleket megmossuk, leszárogatjuk, és kisebb darabokra tépkedjük. A csirkemellet besózzuk, meghintjük borssal és a gombaporral, majd kevés olajon megsütjük.
- Ha kihűlt, a csirkehúst vékony szeletkékre felvágjuk. A fetasajtot felkockázzuk, a mandulát - aprítógépbe téve - durvára törjük.
- A salátaleveleket tálra halmozzuk, rászórjuk a paradicsom-, uborka- és sajtkockákat, valamint a csirkemell szeleteket. Közvetlenül a fogyasztás előtt öntetet, balzsamecetkrémet locsolunk rá, és megszórjuk a mandulával. Fokhagymás olajjal megkent, kicsit megpirított zsemleszeletekkel tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre