Petrezselymes burgonya

Hozzávalók

0/4Hozzávalók

Elkészítés

0/4Utasítások
  • Öreg burgonyából
  • A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. A serpenyőbe egy kanál olajat teszünk, ha forró, rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és kicsit sütjük. A leszűrt burgonyát hozzáadjuk, és óvatosan, hogy ne törjük össze, elkeverjük a petrezselymes olajjal, majd néhány percig sütjük. (Közben ne keverjük, csak a serpenyőt rázogassuk.)
  • Újburgonyából
  • A burgonyát vízbe tesszük, a héját késsel lekaparjuk, a nagyobb krumpli szemeket kockára vágjuk, a kisebbeket egészben hagyjuk. A serpenyőben megforrósítjuk az olajat, rádobjuk az apróra vágott petrezselymet, kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk a burgonyát. Jól elkeverjük, és lefedve puhára pároljuk. Csak a végén sózzuk meg!
Mennyiség: 1 személyre