
Hozzávalók
Elkészítés
- A fejes káposztát megmossuk, negyedekbe vágjuk, torzsáját kiszedjük és keskeny csíkokra szeleteljük. A hagymát kockára vágjuk. A káposztát a hagymával együtt annyi forró sós vízbe tesszük, amennyi éppen ellepi, és puhára főzzük.
- A káposztát leszűrjük, de a főzővizet nem öntjük ki. Az olajban sötét zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, felengedjük 5 dl kihűlt főzőlével elkevert paradicsompürével, amennyiben paradicsomlét használunk a paradicsomlével. Csomómentesre keverjük és a káposztára öntjük. Kellő mennyiségű főzőlé hozzáadásával hígítjuk, lassú tűzön besűrítjük, cukorral ízesítjük.
- Tetszés szerinti feltéttel tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre