Paradicsomos káposzta

Hozzávalók

0/7Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A fejes káposztát megmossuk, negyedekbe vágjuk, torzsáját kiszedjük és keskeny csíkokra szeleteljük. A hagymát kockára vágjuk. A káposztát a hagymával együtt annyi forró sós vízbe tesszük, amennyi éppen ellepi, és puhára főzzük.
  • A káposztát leszűrjük, de a főzővizet nem öntjük ki. Az olajban sötét zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, felengedjük 5 dl kihűlt főzőlével elkevert paradicsompürével, amennyiben paradicsomlét használunk a paradicsomlével. Csomómentesre keverjük és a káposztára öntjük. Kellő mennyiségű főzőlé hozzáadásával hígítjuk, lassú tűzön besűrítjük, cukorral ízesítjük.
  • Tetszés szerinti feltéttel tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre