
Hozzávalók
-
a piskótához:
- a krémhez:
- a mázhoz:
Elkészítés
- Piskóta: A tojásokat kettéválasztjuk. Egy mély tálba beletesszük a tojások sárgáját és a vizet. Gépi habverővel a legmagasabb fokozaton elkezdjük keverni. Folyamatosan adagoljuk hozzá a cukrot. Amikor szépen kifehéredett, hozzákeverjük a darált diót, a sütőporos lisztet. A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal belekeverjük a diós masszába. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és tűpróbáig sütjük.
- Krém: A tejből, a vaníliás cukorból és a lisztből sűrű főzött krémet készítünk. Amikor levesszük a tűzről, belekeverjük a feketekávét vagy a kávéskanál neszkávét. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a rumot is. A margarint kikeverjük a porcukorral, és beletesszük a diót. Amikor elkészültünk vele, apránként beleforgatjuk a hideg főzött krémet. Nem szabad keverni, mert kicsapódik a vajkrém! A piskótára tesszük a krémet, és egyenletesen elkenjük rajta. Hűtőszekrénybe tesszük dermedni (3-4 óra).
- Csokimáz: A tortabevonót felmelegítjük, az olajjal elkeverjük, és egy kés segítségével a krém tetejére kenjük a csokimázat. A süteményt visszatesszük a hűtőbe, hogy a máz megdermedjen rajta. Majd kivesszük, és rásimítjuk a maradék tortabevonót.
- Másnap felszeletelve kínáljuk.
Mennyiség:
1 személyre