Hozzávalók
-
2 személyre
- a kapriszószhoz
Elkészítés
- A szószhoz a vajat az olajjal felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, ízesítjük az őrölt borssal.
- Beletesszük a kapribogyót, majd felöntjük a tejszínnel és felfőzzük.
- A keményítőt a borral elkeverjük és a mártásba öntjük. Izesítjük sóval, citromlével, a kapribogyó ecetes levével. (Ebből csak keveset használjunk.) A mártást besűrítjük. Ha túl sűrű tejszínnel hígitsuk, ha túl híg, tegyünk hozzá egy kevés hideg vízben feloldott keményítőt.
- A pontyfiléket a dobozon lévő leírásnak megfelelően elkészítjük, és a kapriszósszal, valamint burgonya- vagy rizskörettel tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre