Padlizsánkrém

Hozzávalók

0/7Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A padlizsánt megmossuk, héjastól grillsütőbe/gázplatnira/grill funkcióval ellátott sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg a héja szenesedni kezd. Hűlni hagyjuk, majd a héját lehúzzuk. (Nagyon könnyen lejön.)
  • A padlizsán húsát turmixgépbe tesszük, a vöröshagymát és a fokhagyma gerezdeket nagyon apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a padlizsánhoz. Sózzuk, borsozzuk. Kevés olajjal – annyival, hogy a mixer meginduljon – turmixoljuk.
  • A maradék olajat – mintha majonézt készítenénk – apránként hozzákeverjük. A végén kevés citromlével keverjük krémesre. Pirítós kenyérre kenve olcsó és finom vacsora.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

Összesen: 1 117 kcal