
Hozzávalók
Elkészítés
- A padlizsánt megmossuk, héjastól grillsütőbe/gázplatnira/grill funkcióval ellátott sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg a héja szenesedni kezd. Hűlni hagyjuk, majd a héját lehúzzuk. (Nagyon könnyen lejön.)
- A padlizsán húsát turmixgépbe tesszük, a vöröshagymát és a fokhagyma gerezdeket nagyon apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a padlizsánhoz. Sózzuk, borsozzuk. Kevés olajjal – annyival, hogy a mixer meginduljon – turmixoljuk.
- A maradék olajat – mintha majonézt készítenénk – apránként hozzákeverjük. A végén kevés citromlével keverjük krémesre. Pirítós kenyérre kenve olcsó és finom vacsora.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
Összesen: 1 117 kcal