Hozzávalók
-
a gombóchoz:
- a sütéshez:
- a mártáshoz:
Elkészítés
- A marhahúst jól összegyúrjuk a tojásokkal, a lereszelt fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel, a reszelt sajttal, zsemlemorzsával, sóval, borssal és oregánóval, és kisebb gombócokat formázunk belőle (kb. 16-18 db lesz). Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a gombócokat mindkét oldalukon elősütjük (3-3 perc oldalanként).
- A mártáshoz az olívaolajon az apróra vágott fokhagymát kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, felöntjük kb. 5-6 dl vízzel, ízesítjük sóval, cukorral és őrölt bazsalikommal. Amikor a mártás felforrt, beletesszük az elősütött húsgombócokat, és nagyon lassú tűzön 3-4 órát főzzük, főtt tésztával tálaljuk. (A mártást víz helyett vörösborral is készíthetjük.)
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
4 adag/2 319 kcal, 1 adag/579 kcal