Olasz húsgombóc

Hozzávalók

0/16Hozzávalók
    a gombóchoz:
  • a sütéshez:
  • a mártáshoz:

Elkészítés

0/2Utasítások
  • A marhahúst jól összegyúrjuk a tojásokkal, a lereszelt fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel, a reszelt sajttal, zsemlemorzsával, sóval, borssal és oregánóval, és kisebb gombócokat formázunk belőle (kb. 16-18 db lesz). Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a gombócokat mindkét oldalukon elősütjük (3-3 perc oldalanként).
  • A mártáshoz az olívaolajon az apróra vágott fokhagymát kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, felöntjük kb. 5-6 dl vízzel, ízesítjük sóval, cukorral és őrölt bazsalikommal. Amikor a mártás felforrt, beletesszük az elősütött húsgombócokat, és nagyon lassú tűzön 3-4 órát főzzük, főtt tésztával tálaljuk. (A mártást víz helyett vörösborral is készíthetjük.)
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

4 adag/2 319 kcal, 1 adag/579 kcal