
Hozzávalók
-
a piskótához:
- a krémhez:
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk a fehérjét a sóval és a cukor felével kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral kikeverjük. A tojássárgákat a felvert fehérjét összevegyítjük, majd óvatosan, apránként belekeverjük a lisztet.
- A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Enyhén nedves ruhára borítjuk a piskótát, a sütőpapírt lehúzzuk róla, és a ruha segítségével feltekerjük.
- A vajat/margarint a porcukorral kikeverjük. A narancsok héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A narancslé mennyiségét tejjel 3 dl-re egészítjük ki, és habosra keverjük a krémporral. Hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, citromlevet és vaníliás cukrot.
- A tésztát kitekerjük, megkenjük a narancskrémmel, majd újból összetekerjük. Néhány órára hideg helyre tesszük. Tálaláskor ferdén szeleteljük.
Mennyiség:
1 személyre