Narancsos piskótatekercs

Hozzávalók

0/12Hozzávalók
    a piskótához:
  • a krémhez:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A tojásokat szétválasztjuk a fehérjét a sóval és a cukor felével kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral kikeverjük. A tojássárgákat a felvert fehérjét összevegyítjük, majd óvatosan, apránként belekeverjük a lisztet.
  • A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Enyhén nedves ruhára borítjuk a piskótát, a sütőpapírt lehúzzuk róla, és a ruha segítségével feltekerjük.
  • A vajat/margarint a porcukorral kikeverjük. A narancsok héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A narancslé mennyiségét tejjel 3 dl-re egészítjük ki, és habosra keverjük a krémporral. Hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, citromlevet és vaníliás cukrot.
  • A tésztát kitekerjük, megkenjük a narancskrémmel, majd újból összetekerjük. Néhány órára hideg helyre tesszük. Tálaláskor ferdén szeleteljük.
Mennyiség: 1 személyre