Muszaka

Hozzávalók

0/17Hozzávalók

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A karikára vágott póréhagymát kevés olajon megpirítjuk. Rátesszük a darált pulykahúst, és belereszeljük a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk szerecsendióval. Egy serpenyőben megpirítjuk a felkarikázott padlizsánokat, egy másik edényben pedig bő olajban kisütjük a szintén karikára vágott burgonyákat.
  • A besamelmártáshoz a vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, majd a tejjel csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, és jól összefőzzük. Ha langyosra hűlt, elkeverünk benne egy tojást.
  • A hőálló tál aljára rétegezzük a megpirult padlizsánok felét. Sózzuk, borsozzuk, majd rátesszük a burgonyát, a húst, a mártást és a felkarikázott paradicsomot. Ízlés szerint megszórjuk az apróra vágott bazsalikommal, és befedjük a maradék padlizsánkarikákkal.
  • Reszelt parmezánnal és reszelt trappistával megszórjuk, majd 200-210º-on, előmelegített sütőben, 10-15 perc alatt készre sütjük.
Mennyiség: 1 személyre