Mogyorós-mézes kocka

Hozzávalók

0/15Hozzávalók
    a tésztához:
  • a krémhez:
  • a szóráshoz:

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A mogyorót mikróban vagy sütőben kissé megpirítjuk. Pirítás után - amennyire lehetséges -, a mogyoró vékony barna héját - a szemek egymáshoz dörzsölésével - távolítsuk el. A pirított mogyoróból 10 dekányit daráló vagy aprítógép segítségével őröljünk meg, a maradék 5 dekát pedig törjük durvára.
  • A tojások sárgáját a kristály- és vaníliáscukorral habosra keverjük. A margarint folyósra olvasztjuk, langyosra hűtjük, majd apránként hozzákeverjük a tojássárgához. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük. A lisztet a sütőporral, fahéjjal, szegfűszeggel és a sóval elvegyítjük, majd a tojásos masszához adjuk, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot is.
  • A tészta felét sütőpapírral bélelt kb. 30x36 cm-es tepsibe simítjuk (nagyon vékony tésztaréteget kapunk), és előmelegített 180 fokos (légkeveréses 165 fok) sütőben aranysárgára sütjük. A tészta másik részét ugyanígy megsütjük.
  • A krémhez a sűrített tejet mérsékelt lángon, folyamatosan kevergetve kb. 10 perc alatt világosbarna színűre karamellizáljuk. A margarint először a kihűlt sűrített tejjel, majd a mézzel, a 10 dkg finomra őrölt mogyoróval és a rummal habosra keverjük.
  • A piskótalapokat félbe vágjuk, ezáltal 4 egyforma tortalapunk lesz. Mindegyik lapot - a tetejét is - megkenjük mogyorókrémmel, végül a tetejét a durvára tört mogyoróval megszórjuk. Néhány órára behűtjük, majd kb. 6x6 cm-es kockákra szeleteljük.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

30 db / 7 750 kcal, 1 db / 258 kcal