Hozzávalók
-
a piskótához:
- a krémhez:
- a mázhoz:
Elkészítés
- Először a piskótatésztát készítjük el. A tojások fehérjét a csipet sóval kemény habbá felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, a sütőport és végül a liszttel elkevert kakaóport.
- Sütőpapírral kibélelt tepsiben (kb. 22x30 cm) 180 fokon (légkeveréses 165 fok) tűpróbáig (kb.20-25 perc) sütjük. Kicsit hagyjuk a tepsiben hűlni, majd kiborítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.
- Közben elkészítjük a krémet. A mogyorót szárazon serpenyőben, vagy mikróban megpirítjuk, és ledaráljuk. A margarint a cukorral, a vaníliaaromával, a rummal habosra keverjük. A darált mogyorót annyi tejjel keverjük össze, hogy sűrű krémet kapjunk. Ezt hozzáadjuk a vajkrémhez, és jó habosra keverjük.
- A piskótalapot hosszában félbevágjuk, majd a két fél tortaszeletből 2-2 lapot vágunk. (Összesen 4 db egyforma tortalapunk lesz.) A lapokat a mogyorókrémmel megkenjük, és a tortabevonóból - az utasítás szerint főzött - mázat a tetejére simítjuk. Amikor a máz a sütemény tetején megdermedt, forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
18 szelet/4 085 kcal, 1 szelet/227 kcal