
Hozzávalók
-
a tésztához:
- a feltéthez:
Elkészítés
- Az élesztőt a langyos tejben, a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a burgonyapüré porral, sóval, száráról lehúzott kakukkfűvel elkeverjük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, olajat, majd az apránként belekevert langyos vízzel rugalmas, jól kidolgozott tésztát készítünk.
- Meleg helyen a kétszeresére kelesztjük, majd enyhén kiolajozott tepsibe tesszük, és kb. 1-1,5 cm vastagságúra kihúzzuk. Előmelegített sütőben, 200 fokon, kb. 7-9 perc alatt elősütjük.
- A lilahagymát felszeleteljük, és egy kevés olajon megdinszteljük. Az elősütött pompost kivesszük, tetejére egy evőkanál liszttel és a lereszelt fokhagymával, sóval, borssal elkevert tejfölt kenünk.
- Majd rászórjuk a dinsztelt hagymát, az összevágott húsos szalonnát, kolbászt, tarját, lilahagymát, és meghintjük a reszelt sajttal. (Feltétként bármilyen maradékot, pl. főtt-sült húst, apróra vágott vagy darált pörkölthúst, felvágottakat, paradicsomot, paprikát stb. használhatunk.)
- A tésztát kb. 5-10 percre visszahelyezzük a sütőbe, amíg a tészta készre sül, és feltét a tetejére pirul.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
6 szelet/4 045 kcal, 1 szelet/674 kcal