Hozzávalók
Elkészítés
- Az újhagymát 5-8 cm-es zöldjével együtt felkarikázzuk, meghintjük fél kávéskanál sóval, és meglocsoljuk a citromlével. A majonézt, a tejfölt, a porcukrot és a mustárt simára keverjük, belereszeljük a meghámozott almát.
- A tojásokat meghámozzuk, kettőnek a sárgáját kiemeljük, egyet felkarikázunk, három szép karikát félreteszünk a díszítéshez, a többit (és a két tojás fehér köpenyét) felaprózzuk, majd a majonézmártásba forgatjuk. Hozzákeverjük a hagymát levével együtt, ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük, nem túl mély tálba/tányérba szedjük.
- A retket és uborkát vékony szeletekre gyaluljuk, és a tojássalátába állítva-nyomkodva körbedíszítjük velük a tál oldalát. Közepét a félretett tojáskarikákkal és retekkel dekoráljuk. Végül mimózaképpen a tetejére reszeljük a félretett két keménytojás sárgáját.
- A maradék retek- és uborkaszeleteket külön tálkában, kiflikarikák vagy pirítós kíséretében kínáljuk. Fogyasztásig hidegen tartjuk.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
Nők Lapja recept