Hozzávalók
Elkészítés
- Először a fűszereket főzzük meg: a fahéjat, a szegfűszeget, néhány citromkarikával kevés vízben felforraljuk (un. redukciót készítünk), majd teaszűrőn átszűrjük. Hozzátesszük a kimagozott meggyet, cukrot és kb. liternyi vízzel, felforraljuk.
- Közben elkészítjük a habarást. A tejszínt/tejfölt liszttel simára keverjük, és a forró meggylével felhígítjuk (un. hőkiegyenlítést végzünk, hogy a habarás ne csapódjon ki a forró levesben), majd hozzáöntjük a meggyléhez. Újból felforraljuk, és ha kell, ízesítjük még cukorral, esetleg citromlével.
- Hidegen, esetleg tejszínhabdíszítéssel tálaljuk. (A meggy mellett használhatunk még egyéb gyümölcsöket is, pl.: őszibarack, szilva, alma, stb.)
Mennyiség:
1 személyre