Meggyes túrótorta

Hozzávalók

0/19Hozzávalók
    a tésztához:
  • a töltelékhez:
  • a szóráshoz:

Elkészítés

0/6Utasítások
  • A meggyet kimagozzuk, alaposan lecsepegtetjük. Egy vajjal megpötyögtetett, 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját és oldalát sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  • Elkészítjük a tésztát: 10 dkg vajat 12,5 dkg porcukorral és 1 tasak vaníliás cukorral habosra kikeverünk, majd egyenként hozzáadjuk a két tojást. A lisztet elkeverjük 5 dkg étkezési keményítővel és a sütőporral, majd kanalanként a tojásos masszához adjuk, végül hozzáöntjük a rumot. A tortaformába simítjuk, és középső bordamagasságon 20 percig sütjük.
  • A túrókrémhez a 4 tojást kettéválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a krémtehéntúrót és a krémtúrót, valamint a citromhéjat is belekeverjük.
  • Végül a túrókrémhez a tojáshabot, a 10 dkg étkezési keményítővel váltakozva hozzávegyítjük, majd lazán belekeverjük a magozott meggyet. Kivesszük a sütőből az elősütött tortalapot, és egyenletesen elsimítjuk rajta a túrós masszát.
  • 200 fokra felforrósított sütőben 30 percig sütjük, aztán visszakapcsolunk 180 fokra, és további 1 órán át sütjük (tűpróba!). Ha a teteje nagyon barnulna, takarjuk le alufóliával!
  • A sütőből kivéve 15 percig pihentetjük, majd késsel óvatosan körülvágva, leválasztjuk róla a formát, rácsra csúsztatva hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

12 szelet/5 880 kcal, 1 szelet/490 kcal

Nők Lapja recept nyomán