
Hozzávalók
-
a tésztához:
- a töltelékhez:
- a szóráshoz:
Elkészítés
- A meggyet kimagozzuk, alaposan lecsepegtetjük. Egy vajjal megpötyögtetett, 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját és oldalát sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- Elkészítjük a tésztát: 10 dkg vajat 12,5 dkg porcukorral és 1 tasak vaníliás cukorral habosra kikeverünk, majd egyenként hozzáadjuk a két tojást. A lisztet elkeverjük 5 dkg étkezési keményítővel és a sütőporral, majd kanalanként a tojásos masszához adjuk, végül hozzáöntjük a rumot. A tortaformába simítjuk, és középső bordamagasságon 20 percig sütjük.
- A túrókrémhez a 4 tojást kettéválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a krémtehéntúrót és a krémtúrót, valamint a citromhéjat is belekeverjük.
- Végül a túrókrémhez a tojáshabot, a 10 dkg étkezési keményítővel váltakozva hozzávegyítjük, majd lazán belekeverjük a magozott meggyet. Kivesszük a sütőből az elősütött tortalapot, és egyenletesen elsimítjuk rajta a túrós masszát.
- 200 fokra felforrósított sütőben 30 percig sütjük, aztán visszakapcsolunk 180 fokra, és további 1 órán át sütjük (tűpróba!). Ha a teteje nagyon barnulna, takarjuk le alufóliával!
- A sütőből kivéve 15 percig pihentetjük, majd késsel óvatosan körülvágva, leválasztjuk róla a formát, rácsra csúsztatva hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
12 szelet/5 880 kcal, 1 szelet/490 kcal
Nők Lapja recept nyomán