Meggyes-mákos muffin

Hozzávalók

0/13Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A sütőt 160 fokra előmelegítjük, a muffin formákat kivajazzuk, vagy muffin papírral kibéleljük. Először a száraz anyagokat keverjük össze, azaz a lisztet, mákot, fahéjat, sütőport, szódabikarbónát és sót.
  • Ezután a puha margarint habosra keverjük a cukorral, majd az Amarettóval és a vanília aromával, végül pedig a tojásokkal. Apránként hozzákeverjük a száraz anyagokat, majd fellazítjuk a joghurttal, végül pedig belekeverjük a lecsepegtetett meggyet.
  • A formákba adagoljuk - ne töltsük teljesen meg, mert sülés közben a tészta megnő -, és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Porcukorral finoman megszórva önmagában is fogyaszthatjuk, de nagyon finom meggyöntettel tálalva. (ld. Amarettós meggyöntet)
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

12 db/3 298 kcal, 1 db/274 kcal