Hozzávalók
-
a tésztához:
- a mákos töltelékhez:
- a meggyes töltelékhez:
- a szóráshoz:
Elkészítés
- A száraz hozzávalókat szitáljuk össze, morzsoljuk el benne a vajat, adjuk hozzá a tojássárgáját és a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Osszuk a tésztát két egyforma részre és folpackba csomagolva tegyük a hűtőbe.
- A meggyet a levével együtt turmixoljuk össze, adjuk hozzá a cukrot és a fahéjat, majd a pudingporral keverjük simára. Állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre, majd hűtsük ki.
- Keverjük össze a mákot a cukorral, reszeljük hozzá a citrom héját és öntsük hozzá a tejet, majd főzzük kb. 2 percig. Hagyjuk kihűlni. A fehérjét egy csipetnyi sóval verjük habbá, forgassuk össze a mákkal majd keverjük bele a darát is.
- A tésztát simítsuk egy kb. 20 x 30 cm – es kivajazott, kilisztezett tepsibe és szurkáljuk meg villával. Ezután kenjük rá a mákos tölteléket, majd erre a meggyes – pudingos krémet. Fedjük be a megmaradt tésztával.
- Előmelegített, 180 °C fokos sütőbe kb. 30 – 40 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt kockákra szeleteljük, és porcukorral meghintjük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
webcukraszda.hu/meggyes-makos-kocka/
(Én a meggytöltelékhez 25 dkg kimagozott meggyet (fagyasztott), 3 dl meggylét, másfél tasak pudingport, 3 evőkanál cukrot és 1 kiskanál őrölt fahéjat használtam.)