Hozzávalók
Elkészítés
- A gombát megtisztítjuk, a kalapját hosszúkás szeletekre, a tönkjét karikára vágjuk, majd a felforrósított olajon addig pirítjuk, míg a levét elfövi, közben sóval, borssal ízesítjük.
- A mascarponét simára keverjük a tejjel, felmelegítjük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Amikor felforrt, hozzáadjuk az egy kanál hidegvízzel elkevert keményítőt, a pirított gombát - néhány szeletet tegyünk félre díszítésnek -, és a szószt besűrítjük.
- A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, elkeverjük a mártással. Tálaláskor a félretett gomba szeletkékkel és az apróra vágott petrezselyemmel díszítjük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
3 adag/2 793 kcal, 1 adag/931 kcal