Mascarponés gesztenyetorta

Hozzávalók

0/18Hozzávalók
    a sárga piskótához:
  • a barna piskótához:
  • a krémhez:
  • a mázhoz:

Elkészítés

0/6Utasítások
  • Először a kakaós piskótát készítjük el, ehhez a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Óvatosan, egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, majd a sütő- és kakaóporral elkevert és átszitált lisztet.
  • Egy 24 cm-es tortaforma aljának megfelelő méretű sütőpapírt vágunk ki, a formába terítjük és megkenjük vajjal (csak a papírt, a tortakarika oldalát ne, mert nem jön fel a tészta), beleöntjük a kakaós massza felét. 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben, középső bordán megsütjük. A sütőből kivéve pár percig a formában pihentetjük, majd a sütőpapírt lehúzva róla rácsra téve hagyjuk kihűlni.
  • Ugyanilyen módon megsütjük a másik kakaós lapot, és a piskóta tortalap hozzávalóiból pedig a sárga piskótalapot. (Ha hamarabb szeretnénk a sütéssel végezni, a kakaós lapot egyben is megsüthetjük, és amikor kihűlt akkor vágjuk ketté.) Amíg a három tésztalap hűl, elkészítjük a gesztenyekrémet.
  • A vajat a cukorral habosra kikeverjük, hozzáadjuk a mascarponét, a gesztenyemasszát, valamint a rumot (aromát). A habtejszínt - felverés előtt legalább két órával tegyük a hűtőbe - a fixálóval kemény habbá verjük, és óvatosan a gesztenyés krémhez keverjük. (Általában ennyi cukor elegendő a krémhez, mivel a gesztenyemassza is jócskán tartalmaz cukrot, de ha édesebben szeretjük, tehetünk még hozzá.)
  • A kihűlt tortalapokat megkenjük a gesztenyekrémmel, először az egyik kakaós lapra kenjük a krém felét, majd beborítjuk a (sárga) piskótalappal, erre jön a maradék krém, majd befedjük a másik kakaós lappal.
  • A tetejét és az oldalát csokimázzal vonjuk be, melyet a tortabevonón lévő használati utasítás szerint készítünk el. (Tortabevonó helyett magunk is készíthetjük a mázat.) Amikor a máz kellően megdermedt, forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

12 szelet/5 425 kcal, 1 szelet/452 kcal