Hozzávalók
Elkészítés
- A vöröshagymát apróra vágjuk, és a zsírban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott paradicsomot és paprikát, mellyel újból zsírjára pároljuk. Ekkor beletesszük az összezúzott fokhagymát, addig pirítjuk, amíg a fokhagyma illatát megérezzük.
- A hagymás alapot elkeverjük pirospaprikával, a kockákra vágott hússal, egy kevés őrölt köménnyel, és a hús kifehéredéséig folyamatosan kevergetve pirítjuk. Kevés vízzel felöntjük, megsózzuk, és a folyadékot folyamatosan pótolva puhára pároljuk.
- Közben beletesszük az apróra tört borókabogyót, a lestyánt, és az Erős Pistát. Mikor a hús megpuhult, az áfonyalekvárt a borral elkeverjük, és a pörköltre öntjük. 10-15 perc alatt összefőzzük. Köretként tarhonyát, burgonyát vagy galuskát adhatunk hozzá.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
4 adag/2 242, 1 adag/558 kcal