
Hozzávalók
-
a piskótához:
- a krémhez:
Elkészítés
- A tojásfehérjéket, 3 evőkanál hideg vízzel, csipet sóval, majd a 3 evőkanál cukorral nem túl kemény habbá verjük. A 6 db tojássárgáját a 3 evőkanál cukorral és az vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön össze a felvert fehérjéhez adjuk.
- Apránként belekeverjük a liszttel elkevert sütő- és kakaóport. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Nyirkos konyharuhára terítjük, a sütőpapírt lehúzzuk róla és feltekerjük.
- A krémhez a pudingport - a tasakon lévő utasítás szerint - a 4 dl tejjel és 3 evőkanál cukorral megfőzzük. A vajat ízlés szerinti porcukorral, mandula aromával és amaretto likőrrel habosra keverjük.
- Ha a puding kihűlt, apránként belekeverjük a vajas masszába. A piskótát a mandulakrémmel megtöltjük. Tetejét megkenhetjük a krémmel, vagy megszórhatjuk porcukorral.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
A krémet pár csepp zöld ételfestékkel színezhetjük.