Hozzávalók
-
a tésztához:
- a töltelékhez
Elkészítés
- A tojásokat különválasztjuk, a fehérjét kemény habbá felverjük, a sárgáját habosra kikeverjük a vajjal, porcukorral és vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, majd apránként a tejet, mellyel simára eldolgozzuk, végül óvatosan belevegyítjük a tojáshabot.
- A palacsintasütőt olajjal kikenjük, és a szokásosnál vastagabb palacsintákat sütünk, amelyeknek csak az egyik oldalát sütjük meg. Az így elkészült palacsintákat egy kerek jénaitálra egymásra csúsztatjuk, a nem sütött felükkel fölfelé. Az első palacsinta tetejét meghintjük a cukros mogyoróval, a másodikat megkenjük nutellával, a harmadikat pedig az áfonyalekvárral.
- Ezt a sorrendet folytatjuk, amíg a palacsinta el nem fogy. (Ebből a mennyiségből kb. 8 palacsintát tudunk készíteni.) A legutolsó palacsinta mindkét oldalát megsütjük, és az először sütött oldalával felfelé helyezzük a többire. Tálalás előtt, előmelegített, középmeleg sütőben jól átmelegítjük, tortaszerűen szeletelve tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
8 szelet/2 593 kcal, 1 szelet/324 kcal