Mama csúsztatott palacsintája

Hozzávalók

0/11Hozzávalók
    a tésztához:
  • a töltelékhez

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A tojásokat különválasztjuk, a fehérjét kemény habbá felverjük, a sárgáját habosra kikeverjük a vajjal, porcukorral és vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, majd apránként a tejet, mellyel simára eldolgozzuk, végül óvatosan belevegyítjük a tojáshabot.
  • A palacsintasütőt olajjal kikenjük, és a szokásosnál vastagabb palacsintákat sütünk, amelyeknek csak az egyik oldalát sütjük meg. Az így elkészült palacsintákat egy kerek jénaitálra egymásra csúsztatjuk, a nem sütött felükkel fölfelé. Az első palacsinta tetejét meghintjük a cukros mogyoróval, a másodikat megkenjük nutellával, a harmadikat pedig az áfonyalekvárral.
  • Ezt a sorrendet folytatjuk, amíg a palacsinta el nem fogy. (Ebből a mennyiségből kb. 8 palacsintát tudunk készíteni.) A legutolsó palacsinta mindkét oldalát megsütjük, és az először sütött oldalával felfelé helyezzük a többire. Tálalás előtt, előmelegített, középmeleg sütőben jól átmelegítjük, tortaszerűen szeletelve tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

8 szelet/2 593 kcal, 1 szelet/324 kcal