Málnás-pisztáciás sajttorta szelet

Hozzávalók

0/15Hozzávalók
    a tortaalaphoz:
  • a málnazseléhez:
  • a krémhez:

Elkészítés

0/6Utasítások
  • Először elkészítjük a málnazselét: A fagyasztott málnát felmelegítjük, majd átpasszírozzuk, hogy magok ne kerüljenek a zselébe. A három darab lapzselatint jéghideg vízbe beáztatjuk. A málnához hozzáadjuk az ízlésünk szerinti mennyiségű cukrot és a vizet. A felforrósított püréhez adjuk hozzá a kicsavart lapzselatint, oldódásig keverjük el, majd tegyük félre kihűlni.
  • Egy kb. 20x24 cm-es tepsit béleljünk ki folpackkal (az oldalait is fedje a fólia). A kekszet aprítóval daráljuk le, olvasszuk fel a vajat, majd egy tálban keverjük össze őket. Ekkor tehetjük hozzá az apróra tört liofilizált málnát. A masszát tegyük a tepsibe, alaposan nyomkodjuk le. és tegyük a hűtőbe.
  • A friss málnát megmossuk, és alaposan leszárogatjuk A málnazselét egyenletesen eloszlatjuk a keksz alapon. Állítva rárakosgatjuk a málnaszemeket. A hűtőbe tesszük, hogy a zselé megdermedjen.
  • Elkészítjük a krémet: a 3 deciliter hideg cukrászhabot nem túl kemény habbá verjük. A fehércsokit felolvasztjuk a mikróban. A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A mascarponét a vaníliával kikeverjük, hozzáadjuk a felvert cukrászhabot, majd a maradék 1 deciliter nem felvert cukrászhabot is, ha szükséges édesítjük. A kicsavart zselatinlapokat mikróban felolvasztjuk, majd hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a krémhez. Egy kisebb és egy nagyobb részre osztjuk a krémet, a nagyobb részbe belekeverjük a liofilizált málnát, a kisebb részt elkeverjük a pisztáciakrémmel.
  • A málnazselé rétegen először a málnás krémet oszlatjuk el, majd tegyük a hűtőbe, amikor megdermedt, rákenjük a pisztáciás krémet is, amelyet egyenletesen elsimítunk. Néhány órára (egy éjszakára) a hűtőbe tesszük.
  • Hosszúkás szeletekre vágva a tetejét málnaszemmel, liofilizált málnával és darált pisztáciával díszítjük.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

HagymaLekvár receptje nyomán

(Mivel nem volt szezonja,  a friss málna helyett fagyasztottat használtam.Ez az ízéből nem vont le semmit, de szeleteléskor sokkal szebb felületet ad, ha a zselére friss málna kerül, mivel az nem enged levet, és nem "kenődik" el.)