Hozzávalók
-
a tortaalaphoz:
- a málnazseléhez:
- a krémhez:
Elkészítés
- Először elkészítjük a málnazselét: A fagyasztott málnát felmelegítjük, majd átpasszírozzuk, hogy magok ne kerüljenek a zselébe. A három darab lapzselatint jéghideg vízbe beáztatjuk. A málnához hozzáadjuk az ízlésünk szerinti mennyiségű cukrot és a vizet. A felforrósított püréhez adjuk hozzá a kicsavart lapzselatint, oldódásig keverjük el, majd tegyük félre kihűlni.
- Egy kb. 20x24 cm-es tepsit béleljünk ki folpackkal (az oldalait is fedje a fólia). A kekszet aprítóval daráljuk le, olvasszuk fel a vajat, majd egy tálban keverjük össze őket. Ekkor tehetjük hozzá az apróra tört liofilizált málnát. A masszát tegyük a tepsibe, alaposan nyomkodjuk le. és tegyük a hűtőbe.
- A friss málnát megmossuk, és alaposan leszárogatjuk A málnazselét egyenletesen eloszlatjuk a keksz alapon. Állítva rárakosgatjuk a málnaszemeket. A hűtőbe tesszük, hogy a zselé megdermedjen.
- Elkészítjük a krémet: a 3 deciliter hideg cukrászhabot nem túl kemény habbá verjük. A fehércsokit felolvasztjuk a mikróban. A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A mascarponét a vaníliával kikeverjük, hozzáadjuk a felvert cukrászhabot, majd a maradék 1 deciliter nem felvert cukrászhabot is, ha szükséges édesítjük. A kicsavart zselatinlapokat mikróban felolvasztjuk, majd hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a krémhez. Egy kisebb és egy nagyobb részre osztjuk a krémet, a nagyobb részbe belekeverjük a liofilizált málnát, a kisebb részt elkeverjük a pisztáciakrémmel.
-
- Hosszúkás szeletekre vágva a tetejét málnaszemmel, liofilizált málnával és darált pisztáciával díszítjük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
HagymaLekvár receptje nyomán
(Mivel nem volt szezonja, a friss málna helyett fagyasztottat használtam.Ez az ízéből nem vont le semmit, de szeleteléskor sokkal szebb felületet ad, ha a zselére friss málna kerül, mivel az nem enged levet, és nem "kenődik" el.)