
Hozzávalók
-
a piskótához:
- a krémhez:
Elkészítés
- A tojásokat felütjük, szétválasztjuk, a sárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, majd apránként felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, olajat, tejet, valamint a citromhéjat. A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás masszába.
- Egy kb. 40x28 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, elsimítjuk benne a piskótatésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. A tésztát a tepsiben kicsit hűlni hagyjuk, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.
- A málnakrémhez a joghurtot a levesporral elkeverjük. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá felverjük. A levesporos keverékbe beleszórjuk a zseléfixet, majd egy kevés felvert tejszínt hozzáadva, jól elkeverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a többi tejszínhabot.
- A tepsit - amiben a piskótát sütöttük - folpackkal kibéleljük úgy, hogy az a tepsi oldalát is beborítsa. A piskótalapot a málnalekvárral megkenjük, és belehelyezzük a fóliával kibélelt tepsibe. Rásimítjuk a málnakrémet, és néhány órát a hűtőben hagyjuk dermedni.
- Ezután a tetejét a málnával megszórjuk. Ha teljesen gyümölccsel akarjuk borítani a málna mellett, díszíthetjük vékonyra szeletelt őszibarackkal, illetve nektarinnal.
- Végül a leírás szerint elkészítjük a tortazselét, mellyel bevonjuk a torta tetejét. Visszatesszük a hűtőbe, hogy a zselé is kellően megdermedjen.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
24 kocka/4 386 kcal, 1 kocka/182 kcal