Málnás kocka

Hozzávalók

0/17Hozzávalók
    a piskótához:
  • a krémhez:

Elkészítés

0/6Utasítások
  • A tojásokat felütjük, szétválasztjuk, a sárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, majd apránként felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, olajat, tejet, valamint a citromhéjat. A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás masszába.
  • Egy kb. 40x28 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, elsimítjuk benne a piskótatésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. A tésztát a tepsiben kicsit hűlni hagyjuk, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.
  • A málnakrémhez a joghurtot a levesporral elkeverjük. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá felverjük. A levesporos keverékbe beleszórjuk a zseléfixet, majd egy kevés felvert tejszínt hozzáadva, jól elkeverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a többi tejszínhabot.
  • A tepsit - amiben a piskótát sütöttük - folpackkal kibéleljük úgy, hogy az a tepsi oldalát is beborítsa. A piskótalapot a málnalekvárral megkenjük, és belehelyezzük a fóliával kibélelt tepsibe. Rásimítjuk a málnakrémet, és néhány órát a hűtőben hagyjuk dermedni.
  • Ezután a tetejét a málnával megszórjuk. Ha teljesen gyümölccsel akarjuk borítani a málna mellett, díszíthetjük vékonyra szeletelt őszibarackkal, illetve nektarinnal.
  • Végül a leírás szerint elkészítjük a tortazselét, mellyel bevonjuk a torta tetejét. Visszatesszük a hűtőbe, hogy a zselé is kellően megdermedjen.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

24 kocka/4 386 kcal, 1 kocka/182 kcal