Hozzávalók
-
a piskótához:
- a citromkrémhez:
- a málnakrémhez:
Elkészítés
- Először a piskótatésztát készítjük el: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral habosra keverjük, apránként beledolgozzuk a csipet sóval elkevert lisztet. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan belevegyítjük a tojássárgás keverékbe.
- Egy kb. 30x20 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a piskótamasszát, és 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben megsütjük (kb. 15-20 perc). Kicsit hűlni hagyjuk a tepsiben, majd a sütőpapírt lehúzzuk, és rácsra téve teljesen kihűtjük.
- A citromkrémhez a tejszínt habbá verjük, a joghurtot elkeverjük a citrom levével és reszelt héjával, hozzáadjuk a zselatinfixet, majd a porcukorral teljesen simára eldolgozzuk, végül pedig beleforgatjuk a tejszínhabot.
- A málnakrémhez a málnát leturmixoljuk (ha fagyasztott málnát használunk, felolvasztás után szűrőbe téve csepegtessük le), és sűrű lyukú szűrőn átpasszírozzuk, hogy a krémbe magok ne kerüljenek. A málnapürét először a zselatinfixxel, majd a porcukorral kikeverjük. A tejszínt felverjük, és a málnapürébe keverjük.
- A piskótalapot megkenjük a lekvárral, erre kerül a citrom-, majd a málnakrém. A süteményt a hűtőbe tesszük, közben elkészítjük a tasakon lévő utasítás szerint a tortazselét. (Használjuk fel hozzá a málna lecsepegtetett levét is.) Amikor a zselé kellő hőfokúra hűlt, bevonjuk vele a piskótát, és legalább három órát a hűtőben dermesztjük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
kb. 18 kocka/2 943 kcal, 1 kocka/163 kcal