Hozzávalók
-
a tésztához:
- a töltelékhez:
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két cipóra osztjuk. (Az egyik egy kicsit nagyobb legyen, hogy a tepsi oldalára is jusson.) A nagyobbikat kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kb. 20x30 cm-es tepsit. Megkenjük lekvárral, rásimítjuk a tölteléket, és befedjük a másik kinyújtott tésztalappal.
- A töltelékhez a vajat/margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzátesszük a tejet, a mákot, a sütőporral elkevert lisztet, a rumot, a citromhéjat, és végül óvatosan belevegyítjük a habbá vert tojásfehérjét.
- A tészta tetejét villával megszurkáljuk, és előmelegített (légkeveréses 180 fok) sütőben pirosra sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk, és kb. 4x6 cm-es szeletekre vágjuk. Tálaláskor tetejét porcukorral hintjük meg, de vanília öntetet is kínálhatunk hozzá.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
20 db/5 428 kcal, 1 db/271 kcal