
Hozzávalók
-
a tésztához:
- a töltelékhez:
- a kenéshez:
Elkészítés
- Először a tölteléket készítjük el, a mákot a cukorral és a tejjel elkeverjük. A tojásfehérje kivételével beletesszük a többi hozzávalót, és folytonos kevergetés mellett néhány perc alatt összefőzzük. Kihűtjük, majd óvatosan belevegyítjük a habbá vert tojásfehérjét.
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és közben elkészítjük a tésztát. A langyos tejben feloldjuk a cukrot, és felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, a por- és vaníliás cukorral, és elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a tojássárgát és annyi tejfölt, hogy a tészta jól nyújtató legyen. Miután kidolgoztuk, három cipóra osztjuk, és a lapokat tepsi nagyságúra nyújtjuk (kb. 20x32 cm).
- Az első lapot belehelyezzük a tepsibe, megkenjük a lekvár felével, és egyenletesen rásimítjuk a máktöltelék felét. Beborítjuk a második lappal, melyet először a maradék lekvárral, majd a mákkal kenünk meg. Végül a harmadik lappal befedjük a süteményt, megkenjük felvert tojással, és villával sűrűn megszurkáljuk.
- Betesszük a sütőbe, és kb. 35-40 perc alatt szép pirosra megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, kiborítjuk, széleit levágjuk, és kb. 9x3 cm-es szeletekre vágjuk. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
20 db/6 783 kcal, 1 szelet/339 kcal