
Hozzávalók
Elkészítés
- A vaníliarúd belsejét kikaparjuk, és a tejhez adjuk. A tejet felforraljuk, a tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, a tojássárgákat 4 evőkanál cukorral, valamint a pudingporral habosra keverjük.
- A felvert fehérjéből evőkanállal - a forrásban lévő tejbe - nagy galuskákat szaggatunk, melyet mindkét oldalán kb. 2-2 percig főzünk, (A fehérje galuskákat legalább két részletben kell főzni, mert fövés közben jelentősen megdagadnak.)
- Amikor a galuskák megfőttek, lapátkanállal kiszedjük, és félre tesszük.
- 1-2 dl forró tejet apránként a tojássárgás krémhez keverünk, majd az egészet a tejbe keverjük. Addig főzzük, amíg a tej újra forrni kezd. A madártejet tálkákba, vagy egy nagyobb tálba öntjük, és a tojásfehérje habbal "koronázzuk" meg.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
4 adag/1 242 kcal, 1 adag/310 kcal