Lila káposzta püré

Hozzávalók

0/9Hozzávalók

Elkészítés

0/2Utasítások
  • A káposztát vékony csíkokra szeleteljük. A cukrot kissé karamellizáljuk, majd beletesszük a káposztát, és rövid ideig együtt tovább karamellizáljuk. Hozzáadjuk a vörösbor felét, és párolni kezdjük. Mikor a bor elpárolgott kevés vizet öntünk alá, sózzuk, borsozzuk, meghintjük őrölt köménnyel, és fedő alatt pároljuk.
  • A vizet folyamatosan pótoljuk, mikor a káposzta már majdnem puha felöntjük a bor másik felével, és puhulásig pároljuk. A káposztát turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a vajat, majd apránként a tejszínt. Ha nagyon krémesre szeretnénk szűrőn is átpasszírozhatjuk.
Mennyiség: 1 személyre