Hozzávalók
Elkészítés
- A libamájat hártyáitól, ereitől megtisztítjuk, egy tálba helyezzük, leöntjük tejjel, és kb. 1-2 órát a hűtőben pihenni hagyjuk. Egy edény aljára libahájat terítünk, erre ráfektetjük a lecsepegtetett májat. Beletesszük a megtisztított és félbevágott vöröshagymát, a fokhagymát. Betakarjuk a maradék libahájjal és felöntjük a húslevessel.
- Lefedve, lassan gyöngyöző tűzön a máj nagyságától függően 20-40 percig lassan forraljuk. Ekkor a májat kivesszük, és a főzőlevünket - fedő nélkül, forró tűzön - addig forraljuk, míg minden lé el nem párolog, és a háj zsírjára sül. Ezután a zsírt szűrőn keresztül leszűrjük. (Vigyázat! A forró zsír miatt műanyag szűrő nem használható!!!)
- Egy szép porcelántál aljára néhány merőkanál libazsírt öntünk, és hideg helyen megdermesztjük. Ráhelyezzük a közben kihűlt libamájat, és óvatosan ráöntjük a többi libazsírt. Újra megdermesztjük. Friss kenyérrel, lilahagymával, paradicsommal és paprikával kínáljuk.
Mennyiség:
1 személyre