Kukoricás kifli

Hozzávalók

0/12Hozzávalók
    a tésztához:
  • a kenéshez:
  • a szóráshoz:

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A tészta hozzávalóit - az 1 dkg vaj kivételével - géppel vagy kézzel megdagasztjuk, majd megkelesztjük. Ha a tészta megkelt, 3 cipót formázunk belőle. A cipókat kerek lappá nyújtjuk, mindegyiket 4-4 körcikkre osztjuk, a tetejüket az 1 dkg olvasztott vajjal megkenjük.
  • Felsodorjuk, kifli alakúra formázzuk, sütőlapra rakosgatjuk, tetejüket a vizezett tojássárgájával megkenjük. Félórát újrakelesztjük, majd ismét megkenjük tojással, és megszórjuk durvább szemcséjű sóval, sajttal vagy különféle magokkal.
  • Előmelegített sütőben (180 fokon) kb. 12-15 perc alatt készre sütjük.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

12 db /2 530 kcal, 1 db/210 kcal