
Hozzávalók
-
a tésztához:
- a kenéshez:
- a szóráshoz:
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit - az 1 dkg vaj kivételével - géppel vagy kézzel megdagasztjuk, majd megkelesztjük. Ha a tészta megkelt, 3 cipót formázunk belőle. A cipókat kerek lappá nyújtjuk, mindegyiket 4-4 körcikkre osztjuk, a tetejüket az 1 dkg olvasztott vajjal megkenjük.
- Felsodorjuk, kifli alakúra formázzuk, sütőlapra rakosgatjuk, tetejüket a vizezett tojássárgájával megkenjük. Félórát újrakelesztjük, majd ismét megkenjük tojással, és megszórjuk durvább szemcséjű sóval, sajttal vagy különféle magokkal.
- Előmelegített sütőben (180 fokon) kb. 12-15 perc alatt készre sütjük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
12 db /2 530 kcal, 1 db/210 kcal