Krémes-gyümölcsös pite

Hozzávalók

0/17Hozzávalók
    a tésztához:
  • a vaksütéshez:
  • a krémhez:
  • a díszítéshez:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A lisztet, a sót, a porcukrot, a vajat, a tojássárgáját és a habtejszínt dolgozzuk össze, csomagoljuk folpackba, és fél órára tegyük a hűtőbe. Nyújtsuk ki a tésztát kör alakúra, és rakjuk egy kb. 30 cm átmérőjű formába.
  • Miután villával megszurkáltuk, fektessünk rá egy réteg alufóliát, és szórjunk bele egy kevés szárazbabot. Süssük a tésztát 200 fokos sütően kb. 15 percig.
  • Főzzünk pudingot a tejből, cukorból és a pudingporból. Ha kihűlt, keverjük hozzá a tejfölt, a vaníliás cukrot, a mascarponét és a felvert tojásfehérjét.
  • A babbal együtt emeljük ki az alufóliát a formából, majd töltsük meg a krémmel a tésztát. Süssük 180 fokos sütőben kb. 20 percig. Ha kihűlt, osszuk el rajta a gyümölcsöket, készítsük el a tortazselét a csomagoláson látható leírás szerint, és locsoljuk a gyümölcsökre. Végül hűtsük le a pitét.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

12 szelet/4 290 kcal, 1 szelet/357 kcal

A receptben megadott 1,25 dl tejszín mennyiségét soknak találtam, csak annyi tejszínt használtam, hogy a tészta könnyen nyújtható legyen.