Hozzávalók
-
a tésztához:
- a vaksütéshez:
- a krémhez:
- a díszítéshez:
Elkészítés
- A lisztet, a sót, a porcukrot, a vajat, a tojássárgáját és a habtejszínt dolgozzuk össze, csomagoljuk folpackba, és fél órára tegyük a hűtőbe. Nyújtsuk ki a tésztát kör alakúra, és rakjuk egy kb. 30 cm átmérőjű formába.
- Miután villával megszurkáltuk, fektessünk rá egy réteg alufóliát, és szórjunk bele egy kevés szárazbabot. Süssük a tésztát 200 fokos sütően kb. 15 percig.
- Főzzünk pudingot a tejből, cukorból és a pudingporból. Ha kihűlt, keverjük hozzá a tejfölt, a vaníliás cukrot, a mascarponét és a felvert tojásfehérjét.
- A babbal együtt emeljük ki az alufóliát a formából, majd töltsük meg a krémmel a tésztát. Süssük 180 fokos sütőben kb. 20 percig. Ha kihűlt, osszuk el rajta a gyümölcsöket, készítsük el a tortazselét a csomagoláson látható leírás szerint, és locsoljuk a gyümölcsökre. Végül hűtsük le a pitét.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
12 szelet/4 290 kcal, 1 szelet/357 kcal
A receptben megadott 1,25 dl tejszín mennyiségét soknak találtam, csak annyi tejszínt használtam, hogy a tészta könnyen nyújtható legyen.