Kozák sapkák (Hólabda)

Hozzávalók

0/15Hozzávalók
    a tésztához:
  • a krémhez:
  • a mázhoz:
  • a hempergetéshez:

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A tojássárgákat a cukrot és a vizet habosra keverjük, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, valamint a kakaót, majd óvatosan belevegyítjük a keményre felvert tojásfehérjéket. A tésztát egy kb. 30x34 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. A megsült tésztát hagyjuk kihűlni, majd kisméretű (3-4 cm átm.) pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle.
  • A krémhez felforralunk 3 dl tejet, a maradék 1 dl tejet és a vaníliás cukrot a liszttel elkeverjük, majd a forralt tejhez adva, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A margarint és a porcukrot habosra keverjük, és apránként hozzáadjuk a főzött krémet, mellyel jól elkeverjük.
  • A piskótakorongokat félbevágjuk, közéjük bőven teszünk a krémből. Utána krémmel bekenjük az oldalát is, és meghempergetjük a kókuszreszelékben.
  • A csokoládémázhoz a margarint és az étcsokit gőz fölött felolvasztjuk, simára keverjük, és bekenjük vele a "sapkák" tetejét. (Én a mázat úgy teszem rá a sapkák tetejére, hogy egy üres "macimézes" műanyagflakonba öntöm, így könnyen és tisztán a kívánt helyre tudom a bevonatot kenni.)
  • A kész süteményt hideg helyre vagy a hűtőbe tesszük, hogy a tetején a csokoládé megszilárduljon.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

kb. 52 db/8 480 kcal, 1 db/163 kcal