
Hozzávalók
-
a tésztához:
- a krémhez:
- a mázhoz:
- a hempergetéshez:
Elkészítés
- A tojássárgákat a cukrot és a vizet habosra keverjük, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, valamint a kakaót, majd óvatosan belevegyítjük a keményre felvert tojásfehérjéket. A tésztát egy kb. 30x34 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. A megsült tésztát hagyjuk kihűlni, majd kisméretű (3-4 cm átm.) pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle.
- A krémhez felforralunk 3 dl tejet, a maradék 1 dl tejet és a vaníliás cukrot a liszttel elkeverjük, majd a forralt tejhez adva, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A margarint és a porcukrot habosra keverjük, és apránként hozzáadjuk a főzött krémet, mellyel jól elkeverjük.
- A piskótakorongokat félbevágjuk, közéjük bőven teszünk a krémből. Utána krémmel bekenjük az oldalát is, és meghempergetjük a kókuszreszelékben.
- A csokoládémázhoz a margarint és az étcsokit gőz fölött felolvasztjuk, simára keverjük, és bekenjük vele a "sapkák" tetejét. (Én a mázat úgy teszem rá a sapkák tetejére, hogy egy üres "macimézes" műanyagflakonba öntöm, így könnyen és tisztán a kívánt helyre tudom a bevonatot kenni.)
- A kész süteményt hideg helyre vagy a hűtőbe tesszük, hogy a tetején a csokoládé megszilárduljon.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
kb. 52 db/8 480 kcal, 1 db/163 kcal