
Hozzávalók
Elkészítés
- Az uborkákat jól megmossuk, hogy ne maradjon rajta homok.
- A végeit levágjuk, és mindkét végét átlósan, kb. 2 cm mélyen bevágjuk.
- Az uborka törzsét is három helyen bevágjuk.
- Az üveg aljára tesszük a megmosott kaprot, belerakjuk a fokhagymát és a borókabogyót, majd langyos, jó sós vízzel felöntjük.
- A tetejére tesszük a kenyérszeletet, amelyet egy kicsit szárazon meg is piríthatunk.
- A üveget egy kistányérral lefedjük, majd meleg helyre állítjuk, de ne tűző napra.
- Kb. 2-3 nap múlva elkészül, levét átszűrjük, majd visszaöntjük az uborkára.
- Hűtőben tároljuk. A hideg kovászos uborkalé a nyári melegben kiváló hűsítő ital.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
összesen: 240 kcal, 10 dkg/12 kcal