Kovászos uborka

Kovászos uborka

Hozzávalók

0/6Hozzávalók

Elkészítés

0/8Utasítások
  • Az uborkákat jól megmossuk, hogy ne maradjon rajta homok.
  • A végeit levágjuk, és mindkét végét átlósan, kb. 2 cm mélyen bevágjuk.
  • Az uborka törzsét is három helyen bevágjuk.
  • Az üveg aljára tesszük a megmosott kaprot, belerakjuk a fokhagymát és a borókabogyót, majd langyos, jó sós vízzel felöntjük.
  • A tetejére tesszük a kenyérszeletet, amelyet egy kicsit szárazon meg is piríthatunk.
  • A üveget egy kistányérral lefedjük, majd meleg helyre állítjuk, de ne tűző napra.
  • Kb. 2-3 nap múlva elkészül, levét átszűrjük, majd visszaöntjük az uborkára.
  • Hűtőben tároljuk. A hideg kovászos uborkalé a nyári melegben kiváló hűsítő ital.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

összesen: 240 kcal, 10 dkg/12 kcal