Hozzávalók
Elkészítés
- A kacsamellet előző nap bedörzsöljük sóval, borssal és majoránnával. Hűtőbe tesszük, másnap leöblítjük, papírtörlővel szárazra töröljük, és a bőrős felét - vigyázva, hogy a húst ne sértsük meg - bekockázzuk. Kisebb tepsibe, vagy sütőtálba tesszük, és leöntjük annyi olvasztott kacsazsírral, amennyi teljesen ellepi. 100 fokos sütőben legalább 3-4 órát sütjük (konfitáljuk).
- Amíg a kacsa puhul, a birsalmákat megmossuk, negyedekre vágjuk, a magházukat kiemeljük. Egy sütőtálat kicsit kikenünk vajjal/kacsazsírral, belerakosgatjuk az almaszeleteket, fóliával lefedjük. Betesszük a sütőbe a kacsa mellé, és addig sütjük, amíg puhára párolódik.
- Amikor a kacsa sütési ideje letelt, kivesszük a sütőből, a zsírt leöntjük róla, és annyi időre újból visszatesszük - az időközben 200 fokra felmelegített sütőbe -, amíg a bőre ropogósra pirul. (Ha a sütőnknek van grill funkciója, azt használjuk.)
- Kivéve a sütőből kicsit állni hagyjuk, majd a húst rézsútosan felszeleteljük. Köretként a birsalmát, esetleg még felkarikázott, és kevés kacsazsírban megpirított, főtt burgonyát adunk.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
4 adag/2 260 kcal, 1 adag/565 kcal