
Hozzávalók
-
a tésztához:
- a grízhez:
- a kenéshez:
Elkészítés
- A lisztet a porcukorral összekeverjük, majd a hideg margarinnal az egészet összemorzsoljuk. Hozzáadunk egy csipet sót, a vaníliás cukrot, a sütőport és a reszelt citromhéjat. Ezután összegyúrjuk a tojássárgájával, és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy gyúrható linzertésztát kapjunk. Felhasználás előtt 1-2 órán át a hűtőben pihentetjük.
- A hűtőből kivéve a tészta felét vékonyra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy magas falú tepsit. 190 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt világosbarnára sütjük.
- A tejet felmelegítjük, és habverővel állandóan kevergetve hozzáadjuk a búzadarát. Pár perc múlva, ha a búzadara eléggé megdagadt, lehúzzuk a tűzről, majd belekeverjük a cukrot, vaníliás cukrot és a kókuszreszeléket. Miután kissé kihűlt, a grízes krémet ráhalmozzuk a megsült linzertésztára, majd megkenjük a baracklekvárral.
- A sütőt mérsékeljük 180 fokra. A baracklekvárra reszeljük a maradék hideg linzertésztát, és a sütőbe téve, 35-40 perc alatt készre sütjük.
Mennyiség:
1 személyre