Hozzávalók
Elkészítés
- A kocsonyahúst alaposan megtisztítjuk, a szőröket perzseléssel eltávolítjuk, és váltott vízben jól megmossuk. Annyi hideg vízben, amennyi ellepi (kb. 2,5 l) feltesszük főni, majd amikor felforrt lehabozzuk a tetejét.
- Beletesszük a megtisztított fokhagymát, paprikát, szemes borsot és megsózzuk. Takarékon, - hogy éppen csak gyöngyözzön - kb. 5 órát főzzük, míg a hús a csontról szinte magától leomlik.
- A levet leszűrjük, a húst kicsontozzuk, és tányérokba szétosztjuk. A lé tetejéről a zsírt kanállal leszedjük, majd a levet a húsra merjük.
- Hideg helyen, de nem hűtőben megdermesztjük. Piros paprikával meghintve - aki úgy szereti ecettel, vagy citromlével meglocsolva - friss kenyérrel tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
kb. 6 tányér