Kínai csirkemell

Kínai csirkemell

Hozzávalók

0/11Hozzávalók
  • a páchoz:
  • a panírozáshoz:
  • a sütéshez:

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A csirkemellek bőrét lehúzzuk, hártyáitól megtisztítjuk, és vékonyabb szeletekre vágjuk. A fokhagymát lereszeljük, a pác többi hozzávalóival összekeverjük, és ha szükséges megsózzuk (de általában a szójaszósz elég sót tartalmaz).
  • A hússzeleteket legalább három órára - de legjobb előző este elkészíteni - bepácoljuk. A sütés előtt elkészítjük a panírt. A tojásfehérjéket habbá verjük, elkeverjük benne a kukoricalisztet, és annyi étkezési keményítőt adunk hozzá, hogy beleforgatva a hússzeleteket, az megtapadjon rajta.
  • Egy serpenyőben olajat hevítünk, és a bepanírozott csirkemelleket aranysárgára sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen, köretként fokhagymás pirított burgonyát kínálunk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

4 adag/2150 kcal, 1 adag/537 kcal