Kétcsokis szelet

Kétcsokis szelet

Hozzávalók

0/16Hozzávalók
    a tésztához:
  • a bevonathoz:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • Az ét- és fehér csokoládét külön-külön 3-3 evőkanál tejben megolvasztjuk, majd lehűtjük. A margarint a cukorral, vaníliás cukorral és a sóval habosra keverjük. Ezután a tojásokat egyenként hozzáadjuk, és tovább habosítjuk.
  • A darált diót (mandulát/mogyorót) a liszttel és a sütőporral elkeverjük, majd a tojásos keverékhez adjuk. A tésztát megfelezzük, egyik feléhez az étcsokoládés tejet és a rumot, a másik feléhez a fehér csokoládés tejet és az Amarettot adjuk. (Ha gyerekeknek készítjük a süteményt a likőr és a rum helyett mandula és rum aromát használjunk.)
  • Egy kb. 28x18 cm-es sütőformát vagy tepsit margarinnal kikenünk, váltakozva a világos és a sötét masszát csíkonként a formába töltjük. A következő rétegre, a sötétre világos, a világosra sötét tészta kerül. Előmelegített 175 fokos (légkeveréses 155 fok) sütőben 40-50 percig sütjük, majd kiborítjuk, és rácsra fektetve hagyjuk kihűlni.
  • A bevonathoz a kétféle csokoládét szintén külön-külön vízfürdőben megolvasztjuk, és az epres-fehér csokimázzal a süteményt bevonjuk. Az étcsokit kicsi nylonzacskóba töltjük - vigyázzunk arra, hogy már ne legyen tűzforró -, a tasak sarkát levágjuk, és csíkokat rajzolunk a tésztára. Ha a csokimáz megdermedt, a süteményt felszeleteljük. (kb. 15 szelet lesz)
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

Összesen: 4 589 kcal, 1 szelet/306 kcal