Kelt sajtos rúd

Kelt sajtos rúd

Hozzávalók

0/10Hozzávalók
  • a kenéshez:
  • a szóráshoz:

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A margarin kivételével a hozzávalókból tésztát dagasztunk, duplájára kelesztjük, majd kinyújtjuk és a margarin felével megkenjük. A szokásos módon - alulról felfele, felülről lefele, jobbról balra, balról jobbra - hajtogatjuk, majd letakarva 30 percet pihentetjük.
  • Ismét kinyújtjuk, megkenjük a margarin másik felével, újra hajtogatjuk. Pihentetjük 30 percig, kinyújtjuk és derelyevágóval rudakra vágjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, 15 perc pihenés után a tetejét a tojással lekenjük, és sajttal megszórjuk. 220 fokra előmelegített sütőben, aranysárgára sütjük.
Mennyiség: 1 személyre