
Hozzávalók
- a krémhez:
Elkészítés
- A vizet, olajat, sót és a vaníliás cukrot egy edényben felforraljuk, majd a tűzhelyről levéve, belekeverjük a lisztet. Visszatesszük a tűzhelyre, és folyamatosan kevergetve addig hagyjuk a tűzön, amíg tészta le nem válik az edény falától. (Ez néhány perc, és nem baj, ha picit lekap az alja.)
- Ha ez megvan, levesszük a tűzhelyről, és folyamatosan kevergetve langyosra hűtjük. Kézzel vagy géppel egyenként hozzákeverjük az egész tojásokat, míg a tészta szép fényes lesz.
- A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és habzsákból, egymástól távol nagyobb diónyi halmokban nyomunk rá. 200 fokra előmelegített (légkeveréses) sütőben, kb. 20-25 perc alatt megsütjük. (A sütő ajtaját ezalatt az idő alatt tilos kinyitni!)
- A tejből egy kávéspohárnyi tejet félreteszünk, felforrósítjuk, és elkeverjük benne a nescafét. A tasakon lévő leírás alapján a krémporból, tejből és a feloldott kávéporból elkészítjük a krémet.
- Ha a fánkok kihűltek, félbevágjuk, és megtöltjük kávékrémmel, valamint a felvert cukrászhabbal.
Mennyiség:
1 személyre