Kárpáti borzaska (Puszta steak)

Kárpáti borzaska (Puszta steak)

Hozzávalók

0/9Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A húst 8 szeletbe vágjuk, kiverjük, sózzuk, borsozzuk. A burgonyát meghámozzuk, nagyobb lyukú reszelőn (pl. káposztareszelő, nokedli szaggató) lereszeljük, és legalább fél óráig állni hagyjuk. Ezután kissé kinyomkodjuk, a tojással, - a burgonya nedvességétől függően - 1-2 kanál liszttel öszszedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk.
  • A hússzeleteket lisztbe, majd a burgonyamasszába forgatjuk, hogy teljesen beborítsa. Bő olajban kisütjük. Papírtörlőre szedjük, ami felszívja a felesleges olajat.
  • Tálaláskor (fokhagymás, snidlinges) tejföllel megkenjük, reszelt sajttal meghintjük. Tetszés szerinti körettel – párolt zöldség, párolt rizs, burgonyakrokett, stb. – kínáljuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

4 adag/2332 kcal, 1 adag/583 kcal + az olaj, amit a hús a sütés során felvesz (köret nélkül)