Hozzávalók
Elkészítés
- A húst 8 szeletbe vágjuk, kiverjük, sózzuk, borsozzuk. A burgonyát meghámozzuk, nagyobb lyukú reszelőn (pl. káposztareszelő, nokedli szaggató) lereszeljük, és legalább fél óráig állni hagyjuk. Ezután kissé kinyomkodjuk, a tojással, - a burgonya nedvességétől függően - 1-2 kanál liszttel öszszedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk.
- A hússzeleteket lisztbe, majd a burgonyamasszába forgatjuk, hogy teljesen beborítsa. Bő olajban kisütjük. Papírtörlőre szedjük, ami felszívja a felesleges olajat.
- Tálaláskor (fokhagymás, snidlinges) tejföllel megkenjük, reszelt sajttal meghintjük. Tetszés szerinti körettel – párolt zöldség, párolt rizs, burgonyakrokett, stb. – kínáljuk.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
4 adag/2332 kcal, 1 adag/583 kcal + az olaj, amit a hús a sütés során felvesz (köret nélkül)