
Hozzávalók
Elkészítés
- A narancs héját nagyobb lyukú reszelőn óvatosan lereszeljük. (Vigyázzunk, hogy a narancs keserű fehér héját ne reszeljük bele.) A lereszelt narancshéjhoz egy kiskanál kristálycukrot keverünk. A citromot hasonló módon, csak kislyukú reszelőn reszeljük, de cukrot nem kell hozzáadni.
- Az aszalt gyümölcsöt megmossuk, beáztatjuk, majd ha már kissé megpuhult, leszűrjük, majd ráöntjük az Amaretto likőrt, és hagyjuk ázni benne.
- Az egész tojásokat a porcukorral és a vajjal, robotgéppel habosra kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a sütőporral és sóval elkevert lisztet, a narancs- és citromhéjat, valamint a leszűrt aszalt gyümölcsöt.
- A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe (kb. 18x25 cm) öntjük. Előmelegített (180 fok, légkeveréses 165 fok) kb. 30 percig sütjük, hogy átsült-e tűpróbával ellenőrizzük. Rövid idegig a tepsiben hagyjuk, majd kiborítjuk, és a sütőpapírt lehúzzuk róla. Rácsra téve hagyjuk kihűlni. Kockákra vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
12 kockára vágva/2830 kcal, 1 szelet/235 kcal