Kacsamell üvegtésztával

Kacsamell üvegtésztával

Hozzávalók

0/18Hozzávalók

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A kacsamell bőrét bekockázzuk, bedörzsöljük borssal, majoránnával, kakukkfűvel, valamint a zúzott fokhagymával. Olajjal bekenjük, folpackba csomagoljuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap a fűszereket leöblítjük róla, szárazra töröljük, és egy serpenyőben, amelyet nagyon kevés zsiradékkal kikentünk elősütjük. (Először a bőrös oldalát sütjük addig, amíg a zsír kisül belőle és szép piros lesz, majd a húsos felét megsózzuk, megfordítjuk, és ezt az oldalát is megpirítjuk.)
  • Bőrös felével felfelé tepsibe tesszük, kevés kacsazsírt és vizet aláöntve, alufóliával lefedve, közepes lángon kb. egy órát sütjük. Levesszük az alufóliát, amennyiben a sütőnk rendelkezik grill funkcióval, a kacsa bőrét néhány perc alatt ropogósra grillezzük, ha nem, akkor kevés kacsazsírt öntünk egy serpenyőbe, és a kacsamellet bőrével lefelé beletéve, ropogósra sütjük.
  • Amíg a kacsa sül, elkészítjük a köretet. A paprikát vékony csíkokra szeleteljük, a gombát kissé nagyobb darabokra vágjuk. Kevés olajon megfonnyasztjuk, majd hozzákeverjük a szójaszószt, az ecetet, a cukrot, a chilit, valamint a fűszereket. A keményítőt a hideg vízzel csomómentesre kikeverjük, és kissé besűrítjük vele a szószt. (Ha nagyon sűrű lenne, kevés vízzel hígíthatjuk, ha sótlannak találjuk - a szójaszósz tartalmaz sót - megsózzuk.)
  • Az üvegtésztát egy nagyobb tálba tesszük, és forrásban lévő vízzel leöntjük, lefedjük, és 10 percig állni hagyjuk. Leszűrjük, és összekeverjük a gombás-paprikás mártással. A kacsamájat - a kacsamellből kisült zsíron - megsütjük, majd kisebb kockákra vágjuk. A kacsamellet néhány perces pihentetés után felszeleteljük, és a sült kacsamáj darabokkal megszórt üvegtésztával tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

4 adag/2040 kcal, 1 adag/510 kcal