Júliusi gyümölcsleves

Júliusi gyümölcsleves

Hozzávalók

0/12Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A gyümölcsöket megmossuk, a meggyet kimagozzuk, az almát és a barackokat meghámozzuk, és kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. (A sárgabarackokat 1-2 percre dobjuk forró vízbe, hideg vízzel hűtsük le, így a héját könnyedén le tudjuk húzni.)
  • A gyümölcsöket edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, pici sót, fahéjat, szegfűszeget (teatojásban, hogy könnyen eltávolíthassuk), citromhéjat és karikát, majd felöntjük 2,5 l hideg vízzel.
  • Amíg felforr, elkészítjük a habarást. A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, és apránként felengedjük néhány evőkanál forró levessel, majd a habarást a gyümölcslevesbe keverjük, és felforraljuk. A levest hidegen, esetleg tejszínhab rózsával díszítve tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

8 adag/2 112 kcal, 1 adag/264 kcal