Juhtúrós rudacskák

Juhtúrós rudacskák

Hozzávalók

0/9Hozzávalók
  • a tetejére:

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A kristálycukrot a langyos tejben feloldjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
  • Az átszitált liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a juhtúrót, a tojásokat, - egy kevés felvert tojást tegyünk félre a tészta tetejének megkenéséhez - a megkelt élesztőt, a sót és összegyúrjuk. Kb. 40 percig kelesztjük.
  • A megkelt tésztát két cipóra osztjuk, lisztezett deszkán 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Derelyemetszővel kis rudakra vágjuk, a tetejét tojással megkenjük, és tetszés szerinti magokkal megszórjuk. 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Mennyiség: 1 személyre